Aan tafel

Afbeelding

Niet alle reisverslagen zijn even spannend om te lezen. Sommige reizigers doen enthousiast verslag van een gevaarlijke reis door een vijandig land of een Alpentoch die enkel goed afloopt door de goddelijke voorzienigheid en een ervaren leidsman. Anderen hebben enkel aandacht voor de wat meer prozaïsche dingen: het linnengoed in chique herbergen, de precieze afmetingen van militaire fortificaties, of, in het geval van Pieter de Graeff, voor prominenten en de seating arrangements aan de eettafel. Enthousiasmeren doet dit soort verslagen niet, maar het zegt wel iets over status en persoonlijke netwerken. tafel5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s