Een glas Romeinse wijn – 29 januari

29 januari 1654, Albano Laziale, anoniem

En quamen jegens de middach alsoo int voornoemde oudt vermaert stedeken Albaen, waer wij in een braeve herbergh ons middachmael deede, drinckende met groote smaeck van dien delicaten albaen, die in Roma met sulcken overvloet en niet minder respect wegen sijn deugt […] soo leckericheijt als gesontheijt bij groote ende cleijnne gedroncken wort.

Onderweg genoten reizigers van de plaatselijke delicatessen. Vooral goede Italiaanse wijn werd met veel plezier weggedronken. Reizigers verhaalden uitgebreid de wijnlegendes van Est! Est!! Est!!! en Lacryma Cristi. Ook het dorpje Albano Laziale was beroemd om zijn wijn en reizigers dronken op weg naar Rome dan ook graag een glas, zowel voor de “leckericheijt” als de “gesontheijt”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s