Papa’s luiten – 6 februari

6 februari 1652, Londen, Lodewijk Huygens

Den 6en reed ick s’morgens na Gaultier en met hem na Cruso om Papas’ luijten daer te sien.

Op dochter Susanna na trok de de familie Huygens op reis. Constantijn sr. maakte een diplomatieke reis naar Venetië in 1620, zoon en naamgenoot Constantijn jr. volgde het traditionele parcours door Italië en Frankrijk, Christiaan bezocht het Deense hof, Lodewijk ging naar Engeland, Spanje en Duitsland en Philips, de benjamin van de familie, stierf onderweg naar Polen. Op 8 februari 1652 zag Lodewijk een aandenken dat zijn vader in Londen had achtergelaten: de luit waarmee hij in 1618 voor koning Jacobus I had gespeeld. Kennelijk was dat instrument door familievriend Jan (of John?) Cruso.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s