Een mis in Charenton – 4 februari

4 februari 1657, Charenton-le-Pont, Philips en François de Zoete van Laecke

De vierde beleden we ons geloof in Charenton. Het was dhr. Gache die de mis leidde. Hij gaf een preek die alle zielen in de wereld verblijdde, zowel door de schoonheid van zijn betoog als door de vriendelijkheid en excellentie van de heilige onderwerpen die hij behandelde.

Le 4e, nous fismes nostre devotion à Charenton. C’estoit le Sr. Gache qui prescha; il fit un sermon qui ravissoit les âmes de tout le monde tant par la beauté du discours, que par la bonté et excellence des sainctes matières qu’il traittoit.

Als protestantse reiziger had je in katholiek Italië en Frankrijk maar weinig mogelijkheden om je geloof te belijden. Parijs was een uitzondering. In het nabijgelegen Charenton-le-Pont kon je, vóór 1685, naar de protestantse mis gaan. Zo ook de broers Philips en François de Zoete van Laecke die erg te spreken waren over de preek van meneer Gache.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s