Bij de manege – 23 maart

23 maart 1676, Genève, Coenraad Ruysch

Maendach den 23en gingen wij des naermiddachs over, vindende eenige Duijtsers aldaer gelogeert, hebbende den morgen de manegie gesien en de exercitie van de rinch te loopen, t’ hooft te steeken, scieten etc., de prins van Courlandt hier noch vindende. Notabel was een jongetie van seven jaer dat een neef van de piceur is, die alle dese exercitie seer aerdich mede deedt, synde sijn saedel, lans en pistoolen naer syn lijf geformeert. Ick meijnde brieven uyt Hollandt te hebben maer vondt niets. Monsieur de Beaumont hadt naer mij wesen vraegen.

Eind maart 1676 verbleef Coenraad Ruysch in Genève, waar hij een bezoekje bracht aan de rijschool waar de elite leerde paardrijden, schermen en schieten. Een jongen van zeven jaar stak ze allen de loef aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s