Einde van het verslag – 9 april

9 april 1650, Genève, Constantijn Huygens jr.

Onse reise nae Italien geresolveert wesende sondt dit journal nae Hollandt. De reise gaet voort Dinsdach toekomende, godt ons gesontheit gevende en mij beter als de jegenwoordighe die seer op een teering treckt.

Het reisjournaal van Constantijn Huygens jr. houdt op op 9 april 1650. Het tweede deel van zijn verslag, waarin zijn reis naar Italië wordt besproken, is kwijt. Constantijns journaal eindigt grimmig: hij vreest tuberculose te hebben opgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s