Wekelijkse exercitie – 13 april

13 april 1676, Genève, Coenraad Ruysch

Maendach den 13en ginch ick de aengekoomene heeren in haer logement des morgens vinden en ginch met haer in de manegie de weekelyke exercitie van rinch, lans, kop loopen etc. sien. Naer de middach ginch ick madame Bonnet besoeken, die mij vraechde waerom ick niet tot de graef van Dona was, alwaer een groote assemble gehouden wiert en om sich te diverteeren de violons gingen tot den avont toe, doch alsoo ick gehoort hadt dat de bal heer niet als syn vrienden genoot hadde, wilde ick sonder geroepen te syn daer niet gaen.

Coenraad Ruysch spendeerde april 1676 als een honnête homme: hij bezocht de wekelijkse rijlessen, mengde zich tussen de plaatselijke adel en verheugde zich over een bal, waar de violen in overvloed waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s