Op audiëntie – 17 april

17 april 1675, Rome, Coenraad Ruysch

Met dese materie liep een quartier uers noch door, als wanneer haere majesteijt mij dimitteerde met mij adieu te seggen, geluck op de reijs te wenschen et seggen dat ick volharden soude van een van haer vriende te sijn. Soo als ick mij booch, booch haere majesteijt sich heel beleeft met handt nae de aerde, veel lager als ick mij soude derven imagineeren hebben. Haere groeten en reverentie syn als die van een man en niet van een vrouw.

In Rome had Coenraad Ruysch de eer om koningin Christina van Zweden te zien. Na veel geregel mocht hij op audiëntie komen, een gebeurtenis die uitgebreid op papier werd vastgelegd. Bij vertrek uit Rome deed zij alle plichtplegingen.

Christina_of_Sweden_by_Jacob_Ferdinand_Voet

Portret van Christina van Zweden door de Nederlandse schilder Jacob-Ferdinand Voet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s