Tafelmanieren – 27 april

27 april 1652, Dasing, Johannes Lieshoud

Ten 12 uren quamen in een slegt dorp genaamt Tossinge [Dasing]. Hier deden een slegt middagmaal want op de tafel daar wy aten stont een kop vol bloet want de man was gelaten. Terwyl wy aten wert de vrouw meede aan die tafel gelaten. Oock stonden er twee kinders aan een kaggel die seer schurft waren. Deze plesante gesigte deden ons de smaak van de eyeren overgaan.

Reizigers klaagden vaak over vieze en oncomfortabele herbergen, maar die van Johannes Lieshoud in het Duitse dorpje Dasing spande wel de kroon. Naast de kachel zaten twee kinderen met schurft. Aan het tafeltje naast hem werd iemand adergelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s