Tafelschikking – 8 mei

8 mei 1655, Spandau, Pieter de Graeff

Saterdagh den 8 dito voor de middagh hebben wy het casteel besien, ende hebben aldaer oock gesien een treffelyck Ammonitiehuys van alle oorloghs behoeften ende instrumenten heel wel versien. Des middaghs syn wy wederom getracteert geweest vande selve Heeren, ende op de selve maniere gelyck des avonts van te vooren, ende hebben aengeseten in dese manieren gelyck dese Cypherletters aenwysen.

Schermafbeelding 2018-05-06 om 17.08.32

Pieter de Graeff trok in 1655 als gentilhomme naar Duitsland in  in het diplomatieke gezantschap van Joan Corver (1628-1716) en Joan Huydecoper (1599-1661), heer van Maarsseveen. Het gezantschap moest met Willem I (1620-1688), keurvorst van Brandenburg, een potentiële alliantie bespreken tegen Zweden en tegelijkertijd de doop bijwonen van kroonprins, Karel Emiel (1655-1674). Onderweg had De Graeff enkel oog voor statie en plichtplegingen. Meermaals tekende hij aan hoe zijn superieuren aan tafel werden neergezet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s