In de voetstappen van Karel – 9 mei

9 mei 1710, Londen, Allard de la Court

Den Neegende May gongen naar Withall, dit gebouw is meest afgebrand, en niet Extraordinair gebouwt. In dit gebouw is een groote saal de Banket Saal geheeten. Hier van is de solder seer konstig van Petrus Pauli Rubbens geschilderd. In deese saal staan seeve swaare kruys cosynen die haar uytsigt op de straat hebben, door de middelste van deese drie gong Kaarel de eerste naar ’t schavot doen syn kop afgeslaage wierd. Booven de deur in den ingang staat een borstbeeld synde Jacob de Eerste […]

In 1710 bezocht de lakenfabrikant Allard de la Court Londen. Whitehall was in 1698 afgebrand, maar het Banqueting House, de plek waar koning Karel I was geëxecuteerd, was nog altijd intact. Allard liep in de voetstappen van Karel I en zag het schavot voor zich.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s