Opgeruimd staat netjes – 15 oktober

15 oktober 1649, Lyon, Constantijn Huygens jr.

Des middags vertrock van mij Capteijn Wevert, daertoe meermaels aengeport wesende, nae Italiën. Ick hadde hem door langhe conversatie leeren kennen en gesien dat het een verstant was, dat niet wel te verdraghen was, en dat men altoos veel most toegeven, en was daerom blijde dat ick van hem af was en gescheiden.

Tijdens zijn verblijf in Lyon was Constantijn Huygens jr. maar wat blij dat zijn voormalige reiskompaan, kapitein Wevert, op eigen houtje naar Italië reisde. Wevert was bazig en moeilijk te verdragen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s