Een Groninger op Grand Tour: de reisbrieven van Wicher Pott (1684-1686)

Deze week verscheen in het tijdschrift Stad & Lande mijn artikel over de reisbrieven van Wicher Pott, een Groningse patriciërszoon die tussen 1684 en 1686 door Engeland, Frankrijk en Italië toerde. Per briefpost hield hij zijn vader op de hoogte van zijn vorderingen. Tijdens zijn educatiereis zag Wicher de Engelse vorst in het kasteel van Windsor, maakte hij mee hoe hugenoten massaal Frankrijk ontvluchtten en besteeg hij de Vesuvius.

Het hele artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s