Overstroming – 26 januari

26 januari 1682, Antwerpen, Tjepcke van Eminga

Den 23 dito tot Antwerpen ghearriveerdt alwaer hebbe moeten wachten 3 ofte 4 daghen om die groote tempeesten. Ende den 26 dito gheaccompagneert met een groote springvloedt bracken veele dijcken door ende deeden groote schade principalijck in Zeelandt, jae tot Antwerpen in onse Lieve Vrou kerck door het hooch water die graven in, ende die dooden dreeven uijt de kisten.

De springvloed van 26 januari 1682 was geen pretje. Tiberius Pepinus van Eminga – Tjepcke voor vrienden – was op weg naar huis, maar moest halt houden in Antwerpen. Een gedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal overstroomde zodat de lijken uit hun kisten dreven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s