Bezoek aan de konings bastaard – 12 februari

12 februari 1685, Montreuil-sur-Loire, Hendrik Jordens

Den 12 febry verlustigde het ons in ’t geselschap van de heeren Duivens, Quaedt en Foex te rijden nae seecker heremitage gelegen omtrent Montreuil, alwaer 5 heremiten wonen, waer onder een, soo men segt, de soon Naturel van Coninck Hendrick de 4de is, hebbende omtrent 90 jaeren, en gelijckende alle de portraiten des Conincks wonderlick wel […]

Koning Hendrik IV van Frankrijk had minstens vier maîtresses en acht buitenechtelijke kinderen. Op 12 februari 1685 maakte Hendrik Jordens een uitstapje naar een klooster bij Montreuil-sur-Loire om een oude bastaardzoon van de koning te bezoeken en met hem een hapje te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s