Theaterbezoek – 13 februari

13 februari 1706, Londen, Cornelis van der Dussen

Ik hebbe mij selve begeven na de Comedie waer gespeelt wiert van de Island princes en van daer na huijs met een caeks mij maeltijt gedaen ging slapen.

Dat reizigers in een vreemde stad veel en graag naar het theater gingen, is bekend. Dat was niet alleen vermakelijk, het was ook een uitstekende gelegenheid om te zien en gezien te worden. De titels en acteurs zijn daarentegen vaak onbekend. Cornelis van der Dussen, die in 1706 met een politiek gezantschap naar Engeland voer, bezocht op 13 februari een Londens theater, waar hij het immens succesvolle toneelstuk The Island Princess van John Fletcher zag. Dat ging over de tragische Quisara, zus van een ontvoerde koning. Om haar broer uit de gevangenis te bevrijden, besluit ze in te gaan op de avances van haar broers gijzelnemer.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s