Een bezoek aan Oxford – 20 februari

20 februari 1642, Oxford, Pieter de la Court

een half uertie daer op gereeden hebbende, openbaert sich de stat in een laeg dal. Quamen ten negenen, daer logeerde in het schaekbert. Gingen naer de kerck daer groote meenigte van studenten sagen al met lange swarte rocken, eenige met hoeden, andere met ronde, andere met vierkante mussen, als oock den Cancelier en veel andere doctoren. Des naermiddachs sagen alle de collegien. 16 synder int getal.

Pieter de la Court maakte in februari 1642 een uitstapje naar Oxford. Het eerste wat hem opviel (hij was niet voor niets lakenhandelaar), was het uiterlijk van de studenten, gehuld in lange zwarte gewaden met bijzondere hoeden en mutsen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s