De hondengrot – 23 februari

23 februari 1650, Pozzuoli, Arnout Hellemans Hooft

De Grotta di Cane, een kleijne holte in de bergh, daer wij een hondt in staeken, die eerst worstelde daerne swijmde, en op ’t laetst doodt scheen, maer doen men hem in de Lacus Anianus smeet daar heel dicht bij, bequam hij met der haest.

Op 23 februari 1650 bezocht Arnout Hellemans Hooft de Grotta del Cane, de hondengrot, een van de oudste toeristenattracties van de Grand Tour. Reizigers bezochten een kleine grot nabij Napels en lieten een hond afdalen in een lager gedeelte. Door de aanwezige koolstofdioxide bezweek de hond al snel. Door hem in een nabijgelegen meer te gooien kwam de hond weer ‘magisch’ tot leven. Een heel spektakel. Het experiment kun je hier terugzien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s