Een portret van een nonnetje – 24 februari

24 februari 1655, Tournon, Vincent Laurensz. van der Vinne

Na dat ick hier overwintert hadde en den meesten adel en rijckdom al hier uitgeconterfeijt [geschilderd], onder anderen oock den dochter vanden Grave van Tournon, sijnd’een relijeuse die men niet als door ijsre tralien sien en spreken mocht, gaende gekleet gelijck hier nevens uijt gebeelt is. Soo bevont ick mijn selven oock uitgeschildert, dat is dat ick geen werck meer te gemoet sach en nu een dicke beurs met gelt hebbende, resolveerde van hier te vertrecken.

Vincent Laurensz. van der Vinne was geen elitereiziger, maar een schilder die zijn tocht door Europa betaalde met de portretten die hij onderweg vervaardigde en verkocht. Zo ook in het Franse Tournon, waar hij de dochter van de graaf, Anne de Tournon de Meyres, mocht schilderen vanachter ijzeren tralies.

Schermafbeelding 2018-02-17 om 15.55.41

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s