Aangevallen door een tijger – 26 februari

26 februari 1674, Kopenhagen, Abraham van der Meersch

Het hoff vanden koning is heel oudt sonder groote pracht met een braven hoff, waar langsheen aan de oostzij hokken gemaakt zijn, ider ontrent 15 a 16 voet int vierkant, daar allerlij wilde beesten in ider zijn, als een leeuw, beer, wolf, tijger etc. voor met ijzere tralien. Ik stond en speculeerde op den tijger die agter in een hoek digt ineengekrompe lag. Ik hitste hem wat aan dat hij op sou komen om hem terdeegen te zien, dus maakten hij een sprong als een kat tot voor de tralij en sloeg met zijn klaauwen na mij toe dat maar eeven mis was, dat mij seer verschrikte en zelf den oppasser verbaasde.

Tijdens zijn korte verblijf in Kopenhagen in de winter van 1674 maakte Abraham van der Meersch een tripje naar de koninklijke dierenverblijven. Omdat hij de tijger aan het ophitsen was, sprong het beest tegen de ijzeren tralies.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s