Een kooi voor de hertogin – 3 maart

3 maart 1685, Angers, Hendrik Jordens

[…] begevende ons naer ’t Casteel, dat seer hoog leit en van waer men de gantsche stadt oversien kan. Hetselve is wel versiert van ronde toorens, die ’t gans omringen. Wij sagen oock een Cage of kooi van hout gemaeckt en wel van ijser versien, bequaemer om beeren of leeuwen als menschen daer in te sluiten. Nog is de selve laten maecken door René duc d’Anjou Roy de Sicile om sijn vrouw wegens jalousie daer in te sluiten, gelijck sij haer dagen daer oock heeft geïndigt.

In het kasteel van Angers zag Hendrik Jordens een bijzondere gevangenis, een houten kooi waar volgens de verhalen hertog René van Anjou (1409-1480) zijn echtgenote uit jaloezie had opgesloten. Even griezelen in een Frans château.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s