In het moeras – 9 maart

9 maart 1669, Boulogne-Billancourt, Ernst Frederik Vegelin van Claerbergen

Achtermiddach vielen wij met de charette in een dikte van slijck tusschen 2 bergen, dat wij meenden dat een harde wech waer, soo dat de paerden tot de hals in het slijck stonden en met groot perijckel van vermoort te sijn met andere paerden de berg wierden op getrocken.

Vlakbij Parijs had Ernst Frederik Vegelin van Claerbergen het ongeluk om paarden en al in het moeras in te rijden. De paarden waren tot de hals in het slijk gezonken en konden slechts met andere paarden ternauwernood uit het moeras worden getrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s