Door de Alpen – 11 maart

11 maart 1649, Splügen, Egbert de Pomerede

Splugen is gelegen midden in de Alpes. Wij passeerden den 11 maart 1649 den Splingerberg, alwaar ons geen sneuw manqueerden. Het was donker boven op den berg van de wolken en de sneeuw, so dat de voetgangers d’een persoon d’ander niet konde sien. Daer staen palen op die men altijd moet volgen. Ses uur gereden hebbende, sonder boom of steen gesien te hebben, kwamen wij aen een huis, daer 2 Italianen woonden. Daer deden wij een dronk.

Reizigers vertelden uitgebreid over hun moeizame Alpentocht. Zo ook Egbert de Pomerede, die in maart 1649 door het Zwitserse plaatsje Splügen trok en een tocht van zes uur moest maken om de volgende verblijfplaats te bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s