Sleeën van de Mont Cenis – 18 maart

18 maart 1676, Mont Cenis, Coenraad Ruysch

Woensdach den 18en maeckten wij ons vroech te paert en raeckten tijdelijck aen de Mont Cenich, waer wij desen morgen noch op klommen met heele kleijne muijleselties (…). Wij vonden t’ boven vol sneeuw en vrij wat kout. (…) Naer den eeten reden wij te paert over de vlackten en met ramassen, welck seer platte sleeties sijn, den berch af. Dese sleeties gaen soo gruwelijck snel dat men hier niet sien kan waer men rijdt. De man die t’ selve regeert, sit voor op en stiert met syn voeten soo adret dat een hoochste te verwonderen is. Ick was in de tydt van een quartier uers beneden, ja minder, hebbende een wech af geleijt daer men een paer ueren aen klimt.

Op 18 maart 1676 sjeesde Coenraad Ruysch met een platte slee de Mont Cenis af. Dankzij een goede leidsman, was hij binnen een paar kwartiertjes al beneden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s