Dobbelen – 17 augustus

17 augustus 1724, Epsom, Dirk van Egmond van der Nijenburg

Des avondts gingen wij inde commedie, alwaar veel volk in was, vandaar gingen wij naer het Langroom, welk een groote zaal is, daar veelen luijden koomen om te dobbelen. Men drinkt hier niets, maar de luijden die hier opt Land zijn, waeven sjaars een somme geld aan dit huijs.

In de zomer van 1724 reisden Dirk van Egmond van der Nijenburg (1695-1740) en zijn broer Johannes Aegidius (1693-1747) door Engeland. Ze verbaasden zich over een plek waar de Engelse elite weliswaar gokte, maar niets aan drank uitgaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s