Onvermeld avontuur – 22 augustus

22 augustus 1675, Florence, Coenraad Ruysch

Donderdach den 22en niet te doen weeten, ginch ick naer de middach bij Vander Vin op de galerije wat praeten, alwaer Feroni mede quam met een Florentijns cavallier, die bij den Turck gevangen geseten hadt en mij, soo als wij naderhandt een wandelinch gingen doen, syn gansche avontuer verhaelde.

Coenraad Ruysch hoorde op 22 augustus 1675 een spannend verhaal van een Florentijnse edelman die gevangen was genomen door de Turken. Wie deze man was of wat hij precies heeft meegemaakt, laat Ruysch na om te vermelden. Jammer, want hier gaat een verhaal achter schuil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s