Een dag in de archieven – 29 augustus

29 augustus 1654, Constantijn Huygens, Vianden

Den 29en hebb ik noch myn werck gemaeckt van gemelten archiven naerder te doorsien, maer daerin meest niet anders gevonden als oude ende nieuwe leenbrieven ende renversalen met sommige andere munimenten [verorderingen], die het doch de pyne waerdich waren op haere jaeren vanden anderen te scheyden, ende alsoo ordentlyck te bewaren.

In de zomer van 1654 maakte Constantijn Huygens een dienstreis naar Eindhoven, Spa, Luxemburg en Meurs. In 2013 maakte Simon Groenveld een mooie editie van het journaal. Op 29 augustus inspecteerde Huygens de archieven van het Luxemburgse Vianden. Ook hij had weleens een archiefdag.

SK-A-23

Een geleerde in zijn studeerkamer, Salomon Koninck, 1635 – 1656. Rijkmuseum: SK-A-23.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s