Afscheid – 27 september

27 september 1666, Brielle, Cornelis de Jonge van Ellemeet

Den 27 September Anno 1666 afscheijd hebben genomen van Mama en mijn jongste suster ver ik voor de wint, dog met regen voor den Briel in 2 uijren op Rotterdam, daer ik mijn wissel klaar maekte en ginck doen te Delft logeren aan het huijs van neeff Van Berestijn.

Op 27 september 1666 vertrok de Zeeuw Cornelis de Jonge van Ellemeet op zijn educatiereis naar Frankrijk, samen met zijn neven Pieter Pieterson en Justus van der Cijs. Nadat hij afscheid had genomen van mama en zijn jongste zusje Cecilia, kon hij de eerste nacht meteen doorbrengen in het huis van een neef.

Schermafbeelding 2018-09-23 om 14.13.42.png

Journaal van Cornelis de Jonge van Ellemeet, 1666-1667.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s