Schrijven en tekenen – 26 oktober

26 oktober 1673, Königshoven, Constantijn Huygens jr.

Nous marchasmes de Dalen à Koninxhoven, un village situé entre les montagnes, l’Eglise estant tout en haut, et la situation tres belle. Il y a quatre bonnes heures de chemin; les chemins quoyque parmy un tres beau temps, furent tres vilains.

Als secretaris van stadhouder Willem III deed Constantijn Huygens jr. in zijn verschillende dagboeken verslag van zijn dienst- en militaire reizen. In het najaar van 1673 trok hij door de Zuidelijke Nederlanden en Duitsland. Onderweg maakte hij enkele mooie, soms wat treurige tekeningen. Zo ook van het dorpje Königshoven bij Keulen.

0000353642.jpg

Constantijn Huygens jr., Gezicht op Königshoven met centraal de St. Petruskerk, 26 oktober 1673. RKD.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s