Preek op zondag – 28 oktober

28 oktober 1674, Londen, Joannes Vollenhove

Den 28/18 Solis gepredikt multis audientibus over Joannes II.9.10. Na de predikaetsie en ’s avonts wederom op mijn kamer Monsieur Kersseboom over een zekere zaek gesproken.

De predikant en dichter Joannes Vollenhove (1631-1707) reisde in 1674 met een diplomatiek gezantschap naar Londen. Summier deed hij verslag van de werken waaraan hij schreef en de preken die hij voorbereidde. Op 28 oktober (nieuwe stijl) vertelde hij voor een talrijk gehoor over 2 Johannes 9-10. Een bijzonder fragment in een lang met een andere denominatie:

Wie niet bij de leer van Christus blijft maar verder wil gaan, heeft God niet. Wie bij die leer blijft, heeft zowel de Vader als de Zoon. Als er iemand bij u komt die deze leer niet uitdraagt, ontvang hem dan niet in uw huis en groet hem niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s