Voor een eerlijk man onmogelijk – 23 november

23 november 1666, Saumur, Cornelis de Jonge van Ellemeet

Den 23 dito in het Chaval blanc in pension begaven van mening sijnde daar een maand 2 a 3 te passeren, dog vonden dat soo slegt dat het voor een eerlijk man onmogelijk was aldaar sijn tijd door te brengen en kostmen daar ook geen exercitien of wat te paart leren reijden, soo dat ik addesin [?] declineerde bij Duc de La Trimouille te gaan, op dat sijn goed onthaal on niet verobligeren en mogt daar langer te blijven.

De meeste reizigers brachten de wintermaanden door in Genève of de hugenotendorpen aan de Loire. Cornelis de Jonge van Ellemeet was aanvankelijk van plan om kamers te huren in Saumur, maar was teleurgesteld door de slechte staat van het pension en het gebrek aan rijinstructeurs. Niettemin bleef hij twee weken in Saumur. Waarschijnlijk wachtte hij op goedkeuring van het thuisfront om elders kamp op te slaan. Dat deed hij veertig kilometer verderop in Angers, waar hij verbleef tussen december 1666 en februari 1667.

Schermafbeelding 2018-11-16 om 14.41.34.png

Route van Cornelis de Jonge van Ellemeet (1666-1667)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s