Niets te klagen – 24 november

24 november 1684, Saumur, Hendrik Jordens

Arriveerden tegen den avont tot Saumur, nemende onse rust aux trois mores, daer wij ons nae eenige dagen in pensioen leiden, bevindende het daer beter te sijn als in eenige herbergh, daer wij gedurende onse reise geweest hadde, wordende gans met een silveren servys, daer de kost seer wel naar vervolg was aangedist, want wij naulix hier een maeltijdt sonder diverse soorten van wilt en andre rarigheden, dat alhier in overvloet is, sijn geweest, de deserten naer vervolg, en over de wijn hadden wij ook niet te clagen, want een jeder die nae sijn smaeck kan becomen. En naer tot Saumur onsen tijdt met studeren ende exerceren van andere oeffeningen tot dus verre doorgebragt te hebben […]

Terwijl Cornelis de Jonge van Ellemeet twee dagen (en 352 jaar) geleden nog klaagde over het slechte onderdak in Saumur, waren Hendrik Jordens en zijn neef Antoni van Eeckholt in 1684 hartstikke tevreden met hun accommodatie. Er was zilver servies, wildbraad, goede toetjes en prima wijn. Was er zoveel veranderd in twintig jaar tijd? Of waren deze Overijsselse heren minder kieskeurig dan de rijke Zeeuw?

Schermafbeelding 2018-11-16 om 15.02.47.png

Route van Hendrik Jordens (1684-1685)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s