In Ostia – 12 december

12 december 1682, Ostia, Carolus Casparus Neander

Den 12 december voor de middag op Ostia, een klein beslooten plaetsjen. Sagen de ruinen der oude stadt Porto Trajano en Claudio etc. De lucht is hier seer quaet, waervan koomt dat tegenwoordig seer weinig bewoont is. De inwoonderen leven meest van de jacht. Wij deden een slechte maeltijt in een olijke herberg, die de enigste is die men vint, en keerden nae de middag weder op Romen.

Een van de best bewaarde steden uit de Romeinse stad is het havendorp Ostia, vlakbij Rome. Carolus Casparus Neander en zijn leerling, Gerard Horenken, maakten op 12 december een uitstapje en deden een slechte maaltijd in een olijke herberg.

RP-P-1904-1837

Gezicht op Ostia, Hendrick van Cleve, 1585. Rijksmuseum: RP-P-1904-1837.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s