Geheimen op de pagina, deel II

Ik vertelde al eens eerder over geheimtaal in reisverslagen, waarmee jonge reizigers als Constantijn Huygens Jr. en Arnout Hellemans Hooft stiekem konden schrijven over hun prostitueebezoek. Een code was voldoende om op latere leeftijd mooie herinneringen op te roepen en verminderde het risico om bij thuiskomt een klap om de oren te krijgen. In het reisverslag van Coenraad Ruysch komt een vergelijkbare code voor, al lijkt het iets subtieler. Na de dagbeschrijving van 1 januari 1675 staat er een geheimzinnig teken. Was Coenraad opeens geïnteresseerd in astronomie? Of gaat het hier toch om meer wereldlijke zaken? Schermafbeelding 2014-11-17 om 15.36.40

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s